söndag 21 augusti 2011

Kycklingbiffar

Häromdagen tröttnade jag på att äta kyckling i olika konstellationer och tänkte att det borde ju gå att göra biffar även av det. Så jag gjorde en chansning och den gick hem! Går utmärkt att göra större sats och frysa in skulle jag tro. Men göra större sats går oavsett bra.

De håller ihop bra och faller inte sönder. Varför inte göra hamburgare utav dem?

För 3 portioner.

2 stora kycklingfiléer
1/2 pkt frysta provencalska örter
1 ägg
En skvätt grädde


Mixa kycklingen i matberedare (eller med stavmixer).
Blanda i ägg, örter och grädden.
Rör till jämn smet.
Stek utplattade klickar i smör. Gärna i en stekpanna med lock så går det fortare.

Klart!

Servera med valfritt tillbehör. Vi hade gräddkokta grönsaker till.

De provencaliska örterna ger en salt smak-känsla vilket gör att salt inte är nödvändigt. Goda smakrika biffar för hela familjen. Snabbt, smidigt och gott! (Även vår 7.5 månaders tyckte om dem!)

Inga kommentarer: