Den går att göra upp till två dagar i förväg, men ska tydligen (enligt grundreceptet som jag skrotat o gjort om) gå och servera direkt.
1 kg kycklingfilé alt kycklinginnerfilé
salt o peppar att krydda kycklingen med
1 dl balsamvinäger Mango
1.5 dl rapsolja
1 tsk torkad rosmarin
1/3 kruka färsk timjan
1/3 kruka färsk oregano
1 klyfta vitlök
*Stek kycklingen i stora bitar (tinad) i ugnen med lite salt och peppar på 200 grader tills den är helt genomstekt. (Går att försteka den i panna med för att få lite yta.) I varmluftsugn 15 min + 10 min under folie).
*Låt svalna och skär i centimetertjocka skivor i fibrenas riktning.
*Lägg i marinaden, låt gärna stå iallafall någon timme. Men gärna över natten.
*Ät och njut!
Marinad:
Grovhacka de färska örterna. Pressa i vitlöken. Blanda med övriga ingredienser.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar