tisdag 8 mars 2011

Chokladmoussetårta

Hittade för ett tag sen ett recept på kladdkaka för ett tag sen. Men när vi testade tyckte vi snarare att det var chokladmoussetårta som var den rätta benämningen. Vi har gjort vår egen variant av det där receptet och det kommer här:

100 gram osaltat smör
100 gram mörk choklad 70 - 80 %.
1 dl vispgrädde
2 st ägg

Servera med
vispgrädde
hallon

Tillagning
1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
4. Häll i smörad form. (Vill man kan man krossa valnötter och lägga som ströbröd). Grädda 10 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Gärna öve natten. Servera med grädde och gärna lite varma hallon!

Inga kommentarer: