lördag 5 mars 2011

Oopsis

När jag tidigare hört talas om just oopsis, så har det låtit som att det är enda alternativet till bröd. Och det tror jag är en vanlig missuppfattning. Däremot är det nog det vanligaste lchf-brödet o de flesta har nog ett recept på det nånstans. Men vi har gjort efter detta receptet.

Jag är jätteglad åt att vi har det andra receptet för jag hade tröttnat på detta i längden. Men idag var det vad som blev till frukost. För keson var slut.

De håller några timmar i kylen. Men ska helst ätas nygjorda. Idag strödde vi lie sesamfön över innan vi slängde in dem i ugnen. och det blev helt ok.


Oopsis (4 st)


3 ägg
100 gram philadelphia naturell eller med en smak man gillar
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt


*Sätt ugnen på 150 grader

*Separera äggen och vispa vitorna med lite salt till ett hårt skum

*Vispa gulorna med philadelphia, så det blandar sig. Lättast med elvisp.

*Blanda i bakpulver och fiberhusk med gulorna. Tänk på att inte vispa så hårt med bakpulvret i.

*Vänd ner smeten i vitorna och klicka ut 4 klickar på en plåt med bakplåtspapper.

*Grädda i 25 min

Inga kommentarer: