Obs! Efter att receptet skrevs så har jag fått lära mig hur dåligt det är med sojamjöl. Så därför får ni helt enkelt hålla till godo med enbart fyllningen tills jag lyckats lista ut vilket pajdegsrecept som passar bra :)
Lax- och skinkpaj Receptet räcker till en stor pajform.
Pajdeg:
4 dl sojamjöl
200 gram smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i kuber och blanda ihop med mjölet.
Tryck ut i en smord pajform och lägg folie runt kanten.
Förgrädda i 15 minuter.
Lax- och skinkpaj Receptet räcker till en stor pajform.
Pajdeg:
4 dl sojamjöl
200 gram smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i kuber och blanda ihop med mjölet.
Tryck ut i en smord pajform och lägg folie runt kanten.
Förgrädda i 15 minuter.
Fyllning:
2 st laxfiléer (sådana där styckfrysta använde vi)
500 gram rökt skinka på bit
Riven ost, gärna med smak
5 ägg
2.5 dl mjölk
peppar
örtagårdskrydda
2 st laxfiléer (sådana där styckfrysta använde vi)
500 gram rökt skinka på bit
Riven ost, gärna med smak
5 ägg
2.5 dl mjölk
peppar
örtagårdskrydda
Skär laxen och skinkan i småkuber. Lägg i en skål och blanda runt dem.
Bre ut i pajskalet.
Vispa samman äggen, mjölken och kryddorna. Man behöver inte salta i äggstanningen, eftersom skinkan är salt i sig.
Häll över äggstanningen (det känns som att det inte kommer få plats men det gör det!)
Häll över rikligt med riven ost.
Grädda i ugnen ca 30 minuter.
Bre ut i pajskalet.
Vispa samman äggen, mjölken och kryddorna. Man behöver inte salta i äggstanningen, eftersom skinkan är salt i sig.
Häll över äggstanningen (det känns som att det inte kommer få plats men det gör det!)
Häll över rikligt med riven ost.
Grädda i ugnen ca 30 minuter.
Kommentar:
*Sojamjöl hittar man bland fröer alternativt på den glutenfria avdelningen på vanliga mataffärer.
*Örtagårdskrydda är en kryddblandning på burk. Men går troligtvis lika bra med de örter man har hemma. Rosmarin tillex tror jag är supergott till!
Pajen var god flera dagar efteråt och går antagligen jättebra att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar