Detta är inte på något vis ett revolutionerande nytt recept. Snarare en uppfräschning av ett gammalt. För vem har väl inte ätit klassikern med köttfärsfyllda paprikor? Detta är min version utav detta.
Du behöver till 4 portioner:
2 paprikor, modell större (i annat fall 3 st)
1 burk smaksatt creme fraiche. Vi hade parmesan och vitlök
ev. 1-2 klyftor vitlök för extra smak
1 paket bacon
1 lök
400-500 gram kebabkött (vi använde skaraborgs färdigkryddade kebabkött)
ost
örtagårdskrydda (eller torkad basilika alt oregano)
*Sätt ugnen på 175 grader.
*Dela paprikorna på mitten och skär bort innandömet med fröna. Men låt stjälkens ände vara kvar (annars blir det ett hål i paprikan)
*Lägg i en ugnsfastform. Så tajt som möjligt
*Stek baconet i småbitar, lägg på papper och låt rinna av.
*Grovhacka löken och stek tillsammans med kebabköttet.
*Grovhacka löken och stek tillsammans med kebabköttet.
*Blanda i creme fraichen och baconen.
*Fyll paprikorna med röran.
*Strö över rikligt med ost
*Krydda rikligt med örtkryddan.
*In i ugnen tills osten smält och fått lite färg.
*Ät och njut!
Kommentar:
När vi gjorde, så gjorde vi utan lök och bacon. Och det var väldigt gott. Men hade varit ännu godare med lök och bacon i.
Det gick utmärkt att värma och äta dagen efter. Det var min lunch idag!
1 kommentar:
Måste prövas!
Lisa.
Skicka en kommentar