måndag 22 juli 2013

Kallmarinerad kyckling

På begäran. Detta hade vi på vårt bröllop tillex. Funkar utmärkt i buffe. Men även som huvudrätt med sallad eller annat gott till!

Den går att göra upp till två dagar i förväg, men ska tydligen (enligt grundreceptet som jag skrotat o gjort om) gå och servera direkt.


1 kg kycklingfilé alt kycklinginnerfilé
salt o peppar att krydda kycklingen med
1 dl balsamvinäger Mango
1.5 dl rapsolja
1 tsk torkad rosmarin
1/3 kruka färsk timjan
1/3 kruka färsk oregano 
1 klyfta vitlök


*Stek kycklingen i stora bitar (tinad) i ugnen med lite salt och peppar på 200 grader tills den är helt genomstekt. (Går att försteka den i panna med för att få lite yta.) I varmluftsugn 15 min + 10 min under folie).
*Låt svalna och skär i centimetertjocka skivor i fibrenas riktning.
*Lägg i marinaden, låt gärna stå iallafall någon timme. Men gärna över natten.
*Ät och njut! 

Marinad:

Grovhacka de färska örterna. Pressa i vitlöken. Blanda med övriga ingredienser. 

Lycka till!

Inga kommentarer: